Пилешка яхния по селски
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди (може и цели бутчета),
400г. - 1 буркан с печен белен пипер,
2 шепи черни маслини ,
150г. дребни печурки,
1 глава лук или 2 малки,
250 г. доматено пюре,
1 с.л. червен пипер,
сол,
черен пипер,
олио,
чубрица
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се сварява и се накъсва на дребно.
В плитка тенджера се слага олио и се задушава лукът (може и праз лук).
Прибавят се гъбите и те се задушават .после и пипера нарязан на ивици от по сантиметър.
Последно се слагат маслините и доматеното пюре. Оставя се на бавен огън 10 мин. и се слага и пилешкото, червения пипер, черния пипер, солта и чубрицата. Ако е необходимо се разрежда малко с бульона от пилешкото.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди (може и цели бутчета),
400г. - 1 буркан с печен белен пипер,
2 шепи черни маслини ,
150г. дребни печурки,
1 глава лук или 2 малки,
250 г. доматено пюре,
1 с.л. червен пипер,
сол,
черен пипер,
олио,
чубрица
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се сварява и се накъсва на дребно.
В плитка тенджера се слага олио и се задушава лукът (може и праз лук).
Прибавят се гъбите и те се задушават .после и пипера нарязан на ивици от по сантиметър.
Последно се слагат маслините и доматеното пюре. Оставя се на бавен огън 10 мин. и се слага и пилешкото, червения пипер, черния пипер, солта и чубрицата. Ако е необходимо се разрежда малко с бульона от пилешкото.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар