четвъртък, 6 март 2014 г.

Пилешка яхния по селски


   Пилешка яхния по селски




Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди (може и цели бутчета), 
 400г. - 1 буркан с печен белен пипер, 
2 шепи черни маслини , 
150г. дребни печурки, 
1 глава лук или 2 малки, 
250 г. доматено пюре, 
1 с.л. червен пипер, 
сол, 
черен пипер, 
олио, 
чубрица 




Начин на приготвяне:


Пилешкото месо се сварява и се накъсва на дребно.
В плитка тенджера се слага олио и се задушава лукът (може и праз лук). 
Прибавят се гъбите и те се задушават .после и пипера нарязан на ивици от по сантиметър.
Последно се слагат маслините и доматеното пюре. Оставя се на бавен огън 10 мин. и се слага и пилешкото, червения пипер, черния пипер, солта и чубрицата. Ако е необходимо се разрежда малко с бульона от пилешкото.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!








Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...