Пилешко фрикасе
Необходими продукти:
2 бр. пилешки бутчета (цели) ,
1 среден морков ,
1/2 връзка магданоз,
3-4 с.л. брашно,
4-5 скилидки чесън,
сол,черен пипер,
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се сваряват и се накъсват на малки парченца като бульона не се изхвърля , той ще трябва за фрикасето.
В тенджера или дълбок тиган се слага мазнина и се слагат скилидките чесън да си пуснат аромата и после се махат, но ако може и да се пресоват през преса за чесън за да не се усещат, тъй като не е особено приятно да се усещат като парченца.
Прибавя се брашното и се разбърква докато се позапече.
След като получи леко златист цвят с черпак се слага малко по малко от бульонът като се разбърква енергично с тел за разбиване на яйца, ако обаче останат едри частици или Ви притеснява , че няма да получите гладка смес пускайте в действие пасатора и ще стане гладка брашняна каша.
Прибавя се моркова,който е настърган на ситно ренде и се оставя на средна температура за около 10-15 мин. леко да къкри- за да не остане суров.
След това слагаме и пилешкото месо.
Подправя се ястието със сол и черен пипер като по желание може да се сервира и с парченце лимон. Поръсва се обилно с магданоз за допълнителна свежест.
Поднася се топло!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
2 бр. пилешки бутчета (цели) ,
1 среден морков ,
1/2 връзка магданоз,
3-4 с.л. брашно,
4-5 скилидки чесън,
сол,черен пипер,
Начин на приготвяне:
Пилешките бутчета се сваряват и се накъсват на малки парченца като бульона не се изхвърля , той ще трябва за фрикасето.
В тенджера или дълбок тиган се слага мазнина и се слагат скилидките чесън да си пуснат аромата и после се махат, но ако може и да се пресоват през преса за чесън за да не се усещат, тъй като не е особено приятно да се усещат като парченца.
Прибавя се брашното и се разбърква докато се позапече.
След като получи леко златист цвят с черпак се слага малко по малко от бульонът като се разбърква енергично с тел за разбиване на яйца, ако обаче останат едри частици или Ви притеснява , че няма да получите гладка смес пускайте в действие пасатора и ще стане гладка брашняна каша.
Прибавя се моркова,който е настърган на ситно ренде и се оставя на средна температура за около 10-15 мин. леко да къкри- за да не остане суров.
След това слагаме и пилешкото месо.
Подправя се ястието със сол и черен пипер като по желание може да се сервира и с парченце лимон. Поръсва се обилно с магданоз за допълнителна свежест.
Поднася се топло!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар