Ориз с гъби и маслини
Необходими продукти:
1 ч.ч. бланширан ориз,
5-6 гъби печурки нарязанио на 4,
3 стръка зелен лук,
15-20 бр. черни маслини,
на ситно нарязан магданоз,
черен пипер, бял пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне:
Ориза се слага да се свари в подсолена вода 1:3 в съотношение ориз-вода.
Отцежда се и се изплаква за да се премахне излишната скорбяла.
В тиган се слага мазнина и се задушават гъбите няколко минути.
В тиган се слага мазнина и се задушават гъбите няколко минути.
Прибавя се на ситно нарязания лук , а след това и маслините.
Накрая се добавя и ориза и магданоза.
Подправя се на вкус.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар