неделя, 23 март 2014 г.

Закуска с плънка




  Закуска с плънка


Необходими продукти за тестото:
Около 800г. брашно или до омесване на меко тесто, 1 кубче мая / 2 бр. суха мая, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 300мл. топло мляко, 5 с.л. олио.

За плънката:
2 с.л. (пълни) доматено пюре,  6о г. стерилизирани нарязани гъби, 100г ситно нарязана шунка , 2 по-големи кисели краставички, нарязани на кубчета, 100г кашкавал, 1 яйце с малко мляко и олио за намазване.

Начин на приготвяне:
Замесва се тестото и се оставя да втаса на топло 20-25 мин. Като удвои обема си се разделя на 10 топки, които се разточват на продълговати блатове.
Прави се плънката от всички продукти като се разбъркват много добре .Слага се в средата ,но по малко около 1 с.л. от сместа, защото след печенето може да натежи плънката и да се разпадне. Оформяте си както пожелаете закуската аз я нарязах от двете страни на ленти , почти до средата на закуската и ги застъпих една с друга.
Отново се оставят да втасат на топло докато удвоят обема си, отново са нужни 20-тина минути.
Намазват се с разбития с малко прясно мляко и олио жълтък и се поръсват обилно с кашкавал.
Пекат се в предварително сгорещена на 180 градуса фурна за 25 мин. като след като се извадят се напръскват леко с вода и се покриват, защото при печенето утрояват обема си и трябва да се запазят мекички!


Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...