четвъртък, 27 март 2014 г.

Великденска сандвич-торта




                                                Великденска сандвич-торта

Необходими продукти за тестото : 1 килограм брашно, 1 пакетче суха мая, 1 ч.л. сол, 2 щипки захар, 2 ч.ч. топло мляко, 5 с.л. растително олио.

Необходими продукти за пластовете и украсата:
5 бр. твърдо сварени яйца, 1 средна краставица, нарязана на тънки кръгчета, 150г. пушено пилешко филе/ шунка, 1 опаковка майонеза , 1 опаковка заквасена сметана, 5 стръка зелен лук, 5 бр. репички , 1 връзка магданоз.


Начин на приготвяне: Замесва се тесто и се оставя да втаса 20 мин.. Премества се в правоъгълна тортена форма , покрита с хартия за печене. Леко се намазнява отгоре да не хване коричка и се оставя за още 10 мин. на топло.
Пече се на 180 градуса 20 мин. Оставя се да се охлади и се напръсква с вода и се завива да омекне допълнително. Охлажда се. Блата се реже на 4 еднакви блата.
В купа се размесват хубаво майонезата и сметаната.
Нарязват се на ситно връзката магданоз и 3 стръка пресен лук.
Първия блат се маже с сместа от майонеза и сметана и се нареждат отгоре кръгчетата краставица. Слага се втория блат. Отново се маже с майонеза и сметана и се слага колбаса, Третия блат се слага маже се със сместа и се редят част от репичките, яйцата нарязани на кръгчета и краставица ако е останала. Слага се и последния блат . Хубаво се покрива с останалата част от бялата смес като се маже и отстрани. Полепват се наситнените лук и магданоз.
Отгоре се аранжира по желание като се използват останалите зеленчуци.




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...