сряда, 12 март 2014 г.

Класическа майонеза

 Класическа майонеза




Няма по-вкусно от домашно приготвената майонеза, която не съдържа химии и може да се използва за основа на безброй салати и сосове.
Рецептата,която Ви представям е изпитана от мен през годините и редовно я приготвям вкъщи.
А ето и какво Ви е нужно за нея:

Необходими продукти:
 1 яйце,
(със стайна температура)

300 мл. олио,
 1 ч.л. горчица, 
сокът на половин лимон или щипка лимонена киселина (лимонтузу),
сол, 

черен и бял пипер.



Начин на приготвяне: 
В подходящ съм слагате продуктите и с помощта на пасатор разбивате на средна скорост, като леко се издърпва пасатора от дъното към повърхността на сместа.





 ! Горчицата се слага за да стегне майонезата и да не стане много мазна, не се усеща изобщо ,но все пак ако не желаете не слагайте!
Тази майонеза се приготвя буквално за 2 минути, изключително вкусна е и най-важното - домашно,което Ви гарантира и ,че няма никакви добавки.




Точно тази майонеза използвам при най-различни рецепти като например различни видове салати , сандвичи,закуски , дори и десерти.
Моите фаворити сред салатите с майонеза са:



Яйчена салата 


рецептата можете да видите ТУК






Картофена салата с пилешко


рецептата можете да видите ТУК





Картофена салата с пушена скумрия

Рецептата можете да видите ТУК






Засищаща салата със специален сос

рецептата можете да видите ТУК






Руска салата 

рецептата вижте ТУК







Макаронена салата

Рецептата вижте тук






Салата с рулца от раци

рецептата вижте ТУК





но също така можете да я приложите и в невероятно вкусния 
Солен кекс с майонеза


рецептата вижте ТУК





Основни ястия като 
Пилешки късчета с майонеза и кашкавал


рецептата можете да видите ТУК



и 


Пилешки пържолки в корнфлейкс


рецептата вижте ТУК






Както и за десерт като този невероятен 
Сладкиш с майонеза


рецептата вижте ТУК





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...