неделя, 2 март 2014 г.

Запечени катми на фурна

Запечени катми на фурна



Необходими продукти за катмите: 
2 яйца, 
250г. кисело мляко,
 250г. вода,
 300-400 г. брашно, 
1/4 ч.л. сода бикарбонат,
 1 ч.л. сол,
 1 ч.л. захар.

Необходими продукти за плънката: 
1 опаковка майонеза, 
2 с.л. кетчуп, 
150-200 г. пушено свинско филе , но може и всякакво месо или колбас по желание, черен пипер за овкусяване.
100 г. настърган кашкавал за поръсване на катмите.


Начин на приготвяне: 
Содата се разтваря в киселото мляко. 
Яйцата се разбиват.
 Добавят се киселото мляко, водата, солта, захарта и постепенно се сипва от брашното, до получаване на тесто, с гъстота на боза. 
Катмите се изпичат на сач или тиган и се оставят да изстинат.
В дълбок съд се смесва майонезата с кетчупа и свинското филе (накъсано на по малки парченца) и се овкусява с черния пипер.
Всяка катма се взема и в средата се слага по малко от плънката , сгъва се като пакетче и се слага в предварително намазнена тава. 
Така се нареждат всички една до друга и се поръсват обилно с кашкавалът.
Пече се в предварително загрята фурна до като кашкавала не придобие златист цвят.
Поднася се топло със сос по избор ! 
Добър Апетит!


Ако използвате рецепта от този блог моля посочете  активен линк към рецептата!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...