Запечени катми на фурна
Необходими продукти за катмите:
2 яйца,
250г. кисело мляко,
250г. вода,
300-400 г. брашно,
1/4 ч.л. сода бикарбонат,
1 ч.л. сол,
1 ч.л. захар.
Необходими продукти за плънката:
1 опаковка майонеза,
2 с.л. кетчуп,
150-200 г. пушено свинско филе , но може и всякакво месо или колбас по желание, черен пипер за овкусяване.
100 г. настърган кашкавал за поръсване на катмите.
Начин на приготвяне:
Необходими продукти за катмите:
2 яйца,
250г. кисело мляко,
250г. вода,
300-400 г. брашно,
1/4 ч.л. сода бикарбонат,
1 ч.л. сол,
1 ч.л. захар.
Необходими продукти за плънката:
1 опаковка майонеза,
2 с.л. кетчуп,
150-200 г. пушено свинско филе , но може и всякакво месо или колбас по желание, черен пипер за овкусяване.
100 г. настърган кашкавал за поръсване на катмите.
Начин на приготвяне:
Содата се разтваря в киселото мляко.
Яйцата се разбиват.
Добавят се
киселото мляко, водата, солта, захарта и постепенно се сипва от
брашното, до получаване на тесто, с гъстота на боза.
Катмите се изпичат
на сач или тиган и се оставят да изстинат.
В дълбок съд се смесва майонезата с кетчупа и свинското филе (накъсано на по малки парченца) и се овкусява с черния пипер.
Всяка катма се взема и в средата се слага по малко от плънката , сгъва се като пакетче и се слага в предварително намазнена тава.
В дълбок съд се смесва майонезата с кетчупа и свинското филе (накъсано на по малки парченца) и се овкусява с черния пипер.
Всяка катма се взема и в средата се слага по малко от плънката , сгъва се като пакетче и се слага в предварително намазнена тава.
Така се нареждат всички една до друга и се поръсват обилно с кашкавалът.
Пече се в предварително загрята фурна до като кашкавала не придобие златист цвят.
Поднася се топло със сос по избор !
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Пече се в предварително загрята фурна до като кашкавала не придобие златист цвят.
Поднася се топло със сос по избор !
Добър Апетит!
Ако използвате рецепта от този блог моля посочете активен линк към рецептата!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар