Млин
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXUHhwMNM8eZta9-rmCRtWDJIwAvk8ibtewYepI0_VAxT01VpQUJcjcXmj6IDp9Af3Y8jCje-NnOlYg3OLmdPMMWT5PmVZpgrAxVBbveXiq5suWJK2F5Ut3xdZtI7e7-1-LZ_74PqV58NN/s1600/Snap_2016.12.06_13h00m09s_005_.png)
Продукти:
1 голямо яйце
1 ч.ч. кисело мляко + 1 ч.л. сода за хляб
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол (ако сиренето не е солено)
100г. натрошено сирене
60г. краве масло
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjk79UY6Q3Xd0mRHRtwZwVdCFH9j8CUIo1lGiuG_o9u-ORXxAKFKSqzrXUZk96EKr8uBbPWa9dXXowhPMhqdBpK6id3QFWD26tcSxzRPL6sIitgy9CRn5efhNNeGeEyEfH59mw7PeExdiL7/s1600/Snap_2016.12.06_13h00m54s_006_.png)
Приготвяне:
Разбийте киселото мляко със содата и оставете да шупне.
След това добавете яйцето, отново разбийте добре с вилица или тел за яйца и добавете брашното и солта.
Накрая прибавете натрошеното сирене.
Хубаво разбъркайте лепкавата смес и прехвърлете в тавичка.
Ако тя не е с незалепващо покритие намажете с масло и набрашнете.
Отгоре разпределете маслото на кубчета и леко натиснете с ръка да влязат частично в тестото, защото иначе като се разтопи ще се разтече.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg6sV077lYGw7lHJ9UAYZ_yBcAoVPVcQj9s8i9tiS8w7JpfVYskqcaEfj3_8bXVK8YBnr7EAkOncbmZiStAZ8j3aqRFK84abIBFZUc382NJONyXgr83asRdZacEDE5Xs59VEkVcjTKB7WYD/s640/Snap_2016.12.06_12h54m37s_001_.png)
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути или до получаване на златисто-кафяв цвят отгоре и отдолу.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkZjoNGlhxz20wz5kMT4qtECi8g7rRoUKo8Gx7YIBpSEMP53I1VCia5vS-MS7PuugIHQ7GRxTB9Z6KR80gYaaoh5KZyDQPq5BX2PX67SGgmy68fGrRO5dCQPTYupKnOD-3YzIs144D06iu/s640/Snap_2016.12.06_12h55m51s_002_.png)
Тази рецепта е експресна и е подобна на мързеливата баница,кашника ,добруджанките или Тревненската содена питка,които буквално се бъркат и се мятат във фурната да се пекат.
Бързо,лесно , вкусно!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYizSzZRdbmNyC79RBG2Qo5A0MepADZAOR-5FoIQFnE9UtxrBa_5s6cYHCi75JbHAzfOdud1skhnrweLmfjD79EuPHX4_lDuHyMUCp4xMK1pm84UV7FDD61XckTX6dtVJICEUqmt4Ba9Nx/s1600/Snap_2016.12.06_12h57m40s_003_.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIKwrny9onGgl7RpdcMerXBccHCVFanN8hlpJLQhm2HON8gO8I4yUcZkPiOcuMdTl5TFCW9OvGshqXbd8r2vn1yK_z820tFXsE0KQO2OXG2FlK1hSLB_RixgNgHQp4ALP8ff2RCWeYKU_i/s1600/Snap_2016.12.06_13h01m48s_007_.png)
4 коментара:
Изглежда много вкусно. Ще се опитам и аз да го направя.
Днес за закуска приготвих тази вкусотия. Стана прекрасна. Благодаря рецептата!
Бихте ли ми казали колко ml течност е чаената чаша
Приготвям го вече няколко пъти. Уникално вкусно! Бъдете здрави за прекрасната рецепта!
Публикуване на коментар