Пикантни картофи по селски
Необходими продукти:
1 кг. картофи,
1 ч.л, лют червен пипер
1 ч.л. сладък червен пипер
1 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. чесън на прах или 5 скилидки наситнен пресен , 40г. галета,
1 ч.л. сол,
4-5 с.л. олио.
1 кг. картофи,
1 ч.л, лют червен пипер
1 ч.л. сладък червен пипер
1 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. джинджифил на прах
1 ч.л. чесън на прах или 5 скилидки наситнен пресен , 40г. галета,
1 ч.л. сол,
4-5 с.л. олио.
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват и обелват ако са стари, а ако са нови се оставя кората.
Нарязват се по дължина.
Бланшират се в подсолена вода, ако са пресни 5 мин., ако са стари 10 мин., отцеждат се и се подсушават.
В купа се смесват сухите съставки и се разбъркват добре.
Винаги препоръчвам подправките да са прясно смлени тъй като бързо изветряват и губят аромата си затова използвах Нутрибулет с приставката за сухо смилане.
Уверявам ви получава се толкова фина и гладка ароматна смес,която полепва по картофките много добре и тъй като използвам домашна галета с Нутрибулет смилането става за броени секунди.
Винаги препоръчвам подправките да са прясно смлени тъй като бързо изветряват и губят аромата си затова използвах Нутрибулет с приставката за сухо смилане.
Уверявам ви получава се толкова фина и гладка ароматна смес,която полепва по картофките много добре и тъй като използвам домашна галета с Нутрибулет смилането става за броени секунди.
Отцеждаме картофите и ги намазняваме като се внимава да не се смачкат.
Овалват се в сухите подправки и се слагат в тава покрита с хартия за печене.
Отново слагаме струйка мазнина върху тях, за да станат хрупкави.
Отново слагаме струйка мазнина върху тях, за да станат хрупкави.
Пекат се в предварително загрята фурна 25 мин. на 180 градуса.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Мале стават супер. Ако си направите и соса за дюнери (ще го намерите в тази страница) е нещо.... Ох, ох, ох... :)
Точно с този сос ги съчетавам - убийствена комбинация!
Публикуване на коментар