сряда, 5 март 2014 г.

Пикантни картофи по селски


    Пикантни картофи по селски





Необходими продукти:
1 кг. картофи, 

1 ч.л, лют червен пипер 
1 ч.л. сладък червен пипер
1 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л.  джинджифил на прах

1 ч.л. чесън на прах или 5 скилидки наситнен пресен , 40г. галета, 
1 ч.л. сол, 
4-5 с.л. олио.




Начин на приготвяне: 

Картофите се измиват и обелват ако са стари, а ако са нови се оставя кората.
Нарязват се по дължина.

Бланшират се в подсолена вода, ако са пресни 5 мин., ако са стари 10  мин., отцеждат се и се подсушават.
В купа се смесват сухите съставки и се разбъркват добре.
Винаги препоръчвам подправките да са прясно смлени тъй като бързо изветряват и губят аромата си затова използвах Нутрибулет с приставката за сухо смилане.


 
 
 
 



Уверявам ви получава се толкова фина и гладка ароматна смес,която полепва по картофките много добре и тъй като използвам домашна галета с Нутрибулет смилането става за броени секунди.
Отцеждаме картофите и ги намазняваме като се внимава да не се смачкат.
Овалват се в сухите подправки и се слагат в тава покрита с хартия за печене.
Отново слагаме струйка мазнина върху тях, за да станат хрупкави.
Пекат се в предварително загрята фурна 25 мин. на 180 градуса.


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!










2 коментара:

Unknown каза...

Мале стават супер. Ако си направите и соса за дюнери (ще го намерите в тази страница) е нещо.... Ох, ох, ох... :)

Elena Dimitrova каза...

Точно с този сос ги съчетавам - убийствена комбинация!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...