четвъртък, 20 март 2014 г.

Мусака


    Мусака




Необходими продукти:
750г. кайма смес, 2 средни глави лук, 1 голям морков, 7 средни картофа, 5 с.л. доматено пюре, 300 мл. вода, кимион,черен пипер, сол, чубрица, 1 кофичка кисело мляко, 2  яйца.


Начин на приготвяне:
Картофите, лука и моркова се нарязват на средни кубчета.
В дълбок тиган се слага мазнина и се прибавя каймата заедно с подправките. Задушава се като се прави с шпатула на съвсем малки парченца, като се внимава да не останат едри парчета.
Прибавят се зеленчуците. Задушават се 10 мин. и се прибавя доматеното пюре. Слага се и водата и се оставя за малко да покъкри на среден огън.
Прехвърля се в тава и се посолява. Пече се на 180 градуса около 45 мин. като като започне да се запича се прави заливка от млякото и яйцата и се връща във фурната до зачервяване.




Поднася се топло като може да се поръси с пресен лук и магданоз за допълнителна свежест.





Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...