Кренвиршки
Необходими продукти :
600г. брашно,
200г. топла вода,
1 пакетче суха мая за хляб,
щипка сол,
щипка захар,
3 с.л. олио,
5 бр. кренвирши ,
жълтък за мазане.
Начин
на приготвяне:
Замесва се тестото и втасва 20 мин.
Разточва се на лист с
дебелина сантиметър.
Разрязва се на дебели около 5 см. широки ленти,
които се увиват около всеки кренвирш или си оформяте по желание и се оставят се да починат 20 мин. ,а след се мажат с жълтък.
Пекат се на 180 градуса 30-35 мин .
След като се извадят от фурната се напръскват с вода и се завиват с кърпа да омекнат.
Получава се хрупкава кашкавалена коричка и пухкава вътрешност с ароматна плънка!
Да Ви е сладко!
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар