вторник, 18 март 2014 г.

Солени кексчета пиленца




                                   Солени кексчета пиленца




Необходими продукти: 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.л. сода за хляб, 1 ч.л. лимонов сок, 2 ч.ч. брашно, 4 яйца,100 г. сирене , 100 г. шунка или друг мек колбас, 2 киселаи краставички, 100 г. черни маслини без костилките, 1/2 бурканче стерилизирани гъби, черен пипер за овкусяване.


Начин на приготвяне: Яйцата се разбиват и се прибавя киселото мляко със содата за хляб. Разбърква се добре сместа. Слага се лимоновият сок. Брашното се пресява и се прибавя в купата.
Шунката и киселите краставички се нарязват на дребно. Сиренето се начупва, а маслините се нарязват на кръгчета като предварително се махат костилките.
Гъбите ако не са нарязани се режат на филийки.
Прибавят се към сместа и се разбърква до гладка лепкава консистенция. Подправя се със сол и черен пипер като може и да се сложи ситно нарязан магданоз за свежест.
В тавичка за мъфини се слагат хартиени чашки за кексчета, ако не разполагате с такива се намазнява и набрашнява всяко гнездо . Слага се от сместа като не се пълни до горе за да не излезе от формите.
Пекат се на 180 градуса 20-25 мин.



Като се изпекат се оставят да изстинат добре. Мажат се със сладкарска шпатула или гладък нож с топено сирене или крема сирене и се поръсват с дребно настърган кашкавал.
Правят се клюнчета от морков, очички от маслини и гребенче от печена червена капия.
От сместа излизат 18 мъфинчета.



.

1 коментар:

Анонимен каза...

Прекрасна идея! Поздравления!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...