неделя, 23 март 2014 г.

Пълнено хлебче



                                                        Пълнено хлебче

Необходими продукти за тестото: 450г. брашно, 1 пакетче суха мая за хляб, щипка сол, щипка захар, 3 с.л. олио.

За плънката: 100г. пушено филе, 150 г. гъби, 2 стръка наситнен зелен лук, 50 г. кашкавал.


Начин на приготвяне: Замесва се тестото и се оставя 5 мин. да си почине. Разделя се на 4 еднакви топки и се оставят за 10 мин. да втасат.
Пекат се на предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 мин.
Като се изпекат се напръскват с вода и се завиват с кърпа за 10 мин. да омекнат допълнително, а след това се оставят да се охладят.
Режат се горните части като капачета на хлебчетата и се издълбават.
В тиган се задушават гъбите,които са нарязани на филийки с пушеното филе. Подправят се на вкус. Сместа се охлажда  и след това се пълнят хлебчетата и се поръсват се със ситно нарязания зелен лук и обилно с кашкавал.
Фурната се загрява на функция "грил" за да не се изпекат,а само да  се разтопи кашкавала. Нужни са не повече от 5 мин.

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...