Необходими продукти: 2 ч.ч. топла вода, 1 кг. брашно, 1 пакетче суха мая за хляб,1 яйце за намазване, 3 с.л. олио, щипка сол,щипка захар.
Начин на приготвяне: Замесва се не много меко тесто. Взема се огнеопорна купа и се увива изцяло в алуминиево фолио. Тестото се разстила на лист с дебе;ина около сантиметър и половина и се разрязва на ленти с дебелина 2 сантиметра. Купата се захлюпва върху тава с хартия за печене , в която ще се пече кошничката.Всяка лента тесто се прави на дебел фитил и се разполага от дъното на купата надолу . Така се редят около 20 фитила и по същия начин се заплита този път кашницата като се слагат веднъж под веднъж над падащите надолу фитили.
С квадратна купа ... |
С обикновена кръгла салатна купа ... |
Намазва се със жълтък и се оставя да почине 5 мин. Пече се на 180 градуса около 25 мин.
Прави се дръжка на кошничката пак като се "облече" купата с алуминиево фолио и се прави от 3 фитила плитка.и се намазва с жълтък .Пече се отново на 180 градуса.
Оставят се преди да се отделят и двете части на кошничката хубаво да се охладят , за да не се разпаднат.
Дръжката се захваща с по 2 клечки за зъби.
Няма коментари:
Публикуване на коментар