Лапад с ориз
Необходими продукти:
1 връзка зелен лук,
500г. пресен лапад/ спанак също може ,
1 ч.ч. ориз,
1 ч.л. универсална подправка
сол, черен пипер.
олио
Начин на приготвяне:
Лапата се измива много добре,подсушава се или с центрофуга за салата или с помощта на кърпа и се нарязва на не много дребно.
Зеления лук се реже на ситно и се задушава в малко мазнина.
Прибавя се лапада и се задушава и той и чак тогава се прибавя ориза.
Ако е бланширан не се мие,ако не е ,се измива докато се отдели всичкото нишесте.
Добавя се чаша и половина бульон или вода и се оставя да се свари ориза.
Подправя се със солта и черния пипер.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
1 връзка зелен лук,
500г. пресен лапад/ спанак също може ,
1 ч.ч. ориз,
1 ч.л. универсална подправка
сол, черен пипер.
олио
Начин на приготвяне:
Лапата се измива много добре,подсушава се или с центрофуга за салата или с помощта на кърпа и се нарязва на не много дребно.
Зеления лук се реже на ситно и се задушава в малко мазнина.
Прибавя се лапада и се задушава и той и чак тогава се прибавя ориза.
Ако е бланширан не се мие,ако не е ,се измива докато се отдели всичкото нишесте.
Добавя се чаша и половина бульон или вода и се оставя да се свари ориза.
Подправя се със солта и черния пипер.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Мазнина не се ли употребява?
Малко колкото да се задушат зеленините
Публикуване на коментар