петък, 14 март 2014 г.

Козунак





                                                           Козунак



Необходими продукти: 6 яйца, 1 кг. брашно,  1 кубче мая за хляб, 200г олио и масло 1:1 т.е. по 100г. , кората на един лимон, 250 г. топло мляко, 2 ч.ч. захар, жълтък за намазване, захар за поръсване.



Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто и се оставя да удвои обема си. Разделя се на 2 и от всяка част се оформя козунак .
Оставя се да втаса повторно като отново се изчаква да удвои обема си. Намазва се с жълтък и се поръсва обилно със захар.
Пече на загрята фурна на 180 градуса 25-30 мин.
Като се изпекат козунаците се напръскват леко с вода и се покриват плътно с кърпа за 10 мин.




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...