Пити - джоб
Необходими продукти:
1 ч.ч. топла вода ,
1 пак. суха мая ,
4-5 с.л. растително олио ,
брашно до гладко еластично средно меко тесто.
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто и се остава да почине на стайна температура 5- 10 минути. Разделя се на топки и се разточват до около 10 мм. дебелина.
Пекат се на силно загрята фурна около 250 градуса , като не се налага да се обръщат .
Като се извадят от фурната се покриват с кърпа за кратко за да се запази мекотата и еластичността на питката.
Не ги слагайте една върху друга и ги консумирайте веднага ,защото като се охладят стават твърди.
Идеални са за сандвичи.
Добър Апетит!
Идеални са за сандвичи.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар