Необходими продукти: 1 пакетче суха мая, 1 ч.л. сол, 1 ч.л. захар, 7-8 с.л. олио,зехтин или разтопена свинска мас , 2 ч.ч. топла вода , 3-4 ч.ч. брашно + още малко за доомесване, чубрица около 2 с.л. .
Начин на приготвяне: Замесва се меко тесто от посочените продукти като се замесва заедно с чубрицата и се разделя на 6-7 топки. Всяка се прави с продълговата форма и се оставя да почине . С помощта на алуминиево фолио оформих легла с прегради между тях за багетите тъй като не разполагам за момента с оригинална тавичка , за да запазят формата си по време на втасването и печенето. Тази ми идея се оказа доста сполучлива и не се слепиха , а си се разполагаха по дължина.
В голямата тава на фурната се слага хартия за печене и се слагат хлебчетата ,намазват се с разбито яйце за лъскавина и се поръсват със семена по желание , може и без .
Понеже ми остана още от тестото но не достатъчно за още една багетка го разстлах на лист и с помощта на нож за пица го направих на ивици ,които усуках намазах с яйце , поръсих с настърган кашкавал и микс от семена. Така се получиха много вкусни гризинки ,които се унищожиха за части от секундата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар