петък, 21 март 2014 г.

Ягодов чийзкейк



                                                       Ягодов чийзкейк

Необходими продукти: 1 бурканче ягодово сладко, 1 1/2 пакет обикновени бисквити, ванилийка за аромат, 150г. разтопено краве масло, 2 пакетчета крема сирене , 1 опаковка заквасена сметана, 1 1/2 ч.ч. пудра захар, 1 пакетче желатин.

Начин на приготвяне: Бисквитите се смилат много фино като пясък, с помощта на чопър или кухненски робот, а ако нямате на разположение такива джаджи се слагат в някаква кърпа завиват се добре и се налагат с чукче за месо или с тиган :) .
Размесват се в купа с разтопеното масло и с ръка се притриват през пръсти така, че да се омазни всяка прашинка от бисквитите. Тук е момента да сложите аромат ако желаете, може да е както ванилия така и какао , въпрос на вкус.
След като сте омазнили хубаво бисквитената смес се слагат във форма с подвижно дъно , предварително постлана с хартия за печене , и се разстилат на тънък блат.(ако желаете може и по-дебел да си го направите,но ще трябва да се удвоят дозите на бисквитите и маслото.Също така ако желаете да е по-сладко и в бисквитите може да сложите от пудрата захар.
Придтиска се бисквитения блат например с чиния и го оствяте в хладилника да стегне за 2 часа.
Крема се прави като сиренето крема , заквасената сметана и пудрата захар се слагат в купа и се разбиват с миксер на по-ниска скорост докато се вкара достатъчно въздух и се удвои сместа.
Слага се върху бисквитения блат и се връща в хладилника за още 2 часа.
Желатина се разтваря според указанията на марката,която ползвате и се прибавя към сладкото.
Следва и то да се сложи върху крема на чийзкейка и отново се слага в хладилника, докато стегне.

Най-добре е да се направи вечерта , за да се стегне както трябва и да не се разтроши.

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...