понеделник, 17 март 2014 г.

Вкусно таралежче





                                                                Вкусно таралежче

Необходими продукти за кюфтенцата и галетата: 750 г. кайма смес, 1 ч.л. чубрица, 1/2 ч.л. черен пипер, 1/2 връзка магданоз или цяла по-малка, 3 филии хляб, щипка сол, средна глава лук.

Начин на приготвяне: Каймата се слага в купа и се овкусява с черният пипер, и кимионът. По желание може да се сложи и чубрица. Лукът се нарязва на много ситно както и магданозът. Прибавят се към каймата и се омесва много добре.
Купата се завива с прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 30 мин. да се слеят ароматите и вкусовете.


Свежата галета се приготвя като в кухненски робот или чопър се накъсват 3 филии задължително трябва да са поне от миналия ден , тъй като ако хляба е мек не се получават трохи. Завъртат се няколко пъти (ако имате пулс бутон се използва той) и като се оформят трохите се слагат листенцата без стъблата на снопче магданоз , щипка сол и черен пипер. Отново се завърта с робота и е готово за употреба.

Кюфтенцата се оформят с размера на малка топка , овалват се в трохите и се пържат на маслена баня за да запазят формата си и да не опират дъното на тигана( може и във фритюрник).
С такъв размер стават 42 броя.
От картофено пюре се оформя таралеж като едната страна се прави продълговата  за муцунката, а другата заоблена за задната част.
За очички и нос се използва черна маслина , общо 3 на брой.
Като се сложат очи и нос се  оформят и бодлите. За целта са ви нужни обикновени бамбукови шишове , които се разделят на 2 или 3 зависи от разстоянието на което ги слагате. Кюфтенцата се набучват така че да стърчи част от шиша за да може да се захване т.е. около 1,5см.



Аранжира се със зелена салата , която имитира трева.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...