вторник, 11 март 2014 г.

Домашен дюнер

Домашен дюнер



Необходими продукти:
свинско месо печено ,
накъсано на дребно,
арабска питка / тортила,
пържени картофки,
зелена салата ,
резени домат,
кисела краставичка нарязана на ивички,
млечен сос или сос по избор.

Необходими продукти за арабските питки: 
400 г . брашно,
1 пакетче суха мая,
1 ч.л. захар,
2 с.л. зехтин,
200мл. топла вода



Начин на приготвяне на питките:

Замесва се еластично тесто и се оставя да почине поне 10 мин., след което се прехвърля в намаслена купа и се оставя да втаса за час или докато удвои обема си.
Разделя се на еднакви части и се оставят за още малко покрити с кърпа.
Всяка част се разточва на питка с дебелина 1 см.
Пекат се в тиган с незалепващо покритие (аз ползвам този за палачинки) за 30-40 сек. на всяка страна или докато се появят мехурчета.
Покриват се с кърпа за да останат мекички.

Начин на гарниране:
Плънката е по желание , но аз сложих чеснов сос, отгоре резен домат и ивички кисела краставичка, зелена салата, месото (може да се ползва по желание, от всичко става дори и с пушен свински врат или бут) , и най-накрая пържените картофки.
Отново се слага сос и се завива питката.


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУКБлагодаря Ви от сърце!









Необходими продукти: 400 гр. брашно суха мая 2 с.л. зехтин 1 ч.л. захар 200 мл. топла вода

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/arabski-pitki.2185.html
Необходими продукти: 400 гр. брашно суха мая 2 с.л. зехтин 1 ч.л. захар 200 мл. топла вода

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/arabski-pitki.2185.html
04 март 2010 | 17:00 Необходими продукти: 400 гр. брашно суха мая 2 с.л. зехтин 1 ч.л. захар 200 мл. топла вода

Прочети повече на: http://woman.hotnews.bg/n/arabski-pitki.2185.html

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...