понеделник, 10 март 2014 г.

Свежа солена торта


   Свежа солена торта


Необходими продукти за хлебната основа: 3 ч.ч. брашно,
 1 пакетче суха мая за хляб,
1 ч.ч топла вода,
щипка сол,
щипка захар.

Необходими продукти за плънката и украсата: 200 г. колбас по избор,
1 средна краставица,
 1 връзка лук,
 1 опаковка майонеза,
1 опаковка заквасена сметана,
1 връзка репички,
листа от салата за украсата.


Начин на приготвяне:
Замесва се тесто и се оставя да втаса. Премесва се и се слага в кръгла тортена форма. Втасва отново. Пече се в умерена фурна.
Заквасената сметана и майонезата трябва да са 1:1 , се разбъркват и се отделя за покрибане на тортата. Към другата част от сместа се прибавя ситно нарязан лук.
Колбаса се нарязва на еднакви тънки парчета. Краставицата също се нарязва на колелца и на тънко.
Когато се изпече хлебният блат се оставя много добре да се охлади премахва се внимателно кората и се разрязва на 3 блата като се избира най- равният за най-отгоре.

Слага се първият блат и се маже със сместа от сметаната, майонезата и пресния лук. Слага се вторият блат. Следва пласт майонеза и колбас. Следващия блат се маже отново с майонезената смес и се редят парченцата краставица. Захлюпва се с равния блат , който се покрива с майонезата и заквасената сметана, която остана без лук.






Дори да стане неравно като се подредят свежите зеленчуци няма да си личи. Отстрани се подреждат парченцата краставица , като се застъпват. Отгоре се подрежда по желание.
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!













Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...