сряда, 30 април 2014 г.

Десерт с бишкоти и кисело мляко

  Десерт с бишкоти и кисело мляко


Тази рецепта е изключително икономична на обща стойност от 5 лв. получавате една тавичка с невероятно вкусен десерт подобен на тирамису и затова съм го кръстила "фалшиво" тирамису.






Необходими продукти: 

1 голям пакет бишкоти,

 600г. или кофичка и половина кисело мляко (с висок процент масленост) , 
2 ванилии на прах, 
1 ч.ч. пудра захар,

за гарниране:

 4-5 банана, какао, настърган шоколад.


Начин на приготвяне:
Киселото мляко се разбива с пудрата захар и ванилиите до получаване на гъст крем. 

В правоъгълна тавичка се слага от получения крем, отгоре ред бишкоти, отново крем и така докато свършат бишкотите и завършваме с крем. 
 Оставя се поне за 3 часа в хладилник.




Бишкотите се сиропират чудесно от крема.
След като е стегнал десертът го гарнирайте с плодове, настърган шоколад или го поръсете обилно с какао.
Това е десерт,който лесно се приготвя, много е лек и както споменахме икономичен.
Получават се 8 порции.
Да Ви е сладко!











21 коментара:

Unknown каза...

Изглежда страхотно и със сигурност е много вкусен този сладкиш. Ще се пробва!

Elena Dimitrova каза...

Благодаря Ви! Надявам се да Ви хареса!

Unknown каза...

a da popitam s mikser li da razbiem mlqkoto pudrata zahar i vaniliite

Unknown каза...

Da popitam s mikser li se razbiva mlqkoto zaharta i vaniliite ?

Elena Dimitrova каза...

Миксер не е необходим ,използвайте тел за яйца, просто става за секунди разбъркването на съставките

Unknown каза...

Здравейте!Спазвах рецептата,но не се получи.Вместо пухкав крем,се получи прясно мляко.Къде бъркам?

Elena Dimitrova каза...

Никъде не бъркате от млякото е. Нужно е да е много гъсто и с висок процент масленост,но пак ще се получи

Анонимен каза...

Здравейте,
Необходимо ли е бишкотите да ги накисваме в пр. мляко например, за да не останат много сухи или после от крема е достатъчно?
Вместо кисело мляко с висок процент няма ли да е по-добре цедено кисело мляко?!
Благодаря Ви.

Elena Dimitrova каза...

Не се накисват от млякото достатъчно се сиропират, а една дама сподели,че е пробвала със заквасена сметана на лидълската марка и станал прекрасен

geri_ger4i каза...

Може ли да се използва заквасена сметана, вместо кисело мляко?

Elena Dimitrova каза...

без проблем може да използвате!

Анонимен каза...

Ако се ползва заквасена сметана, пак 600г ли са необходими + пудра захар и ванилия? А в случай с маскарпоне?

Анонимен каза...

А с какво се сиропират бишкотите?

Elena Dimitrova каза...

Да, започва се с крем, сметаната мисля,че може да замените с маскарпоне, но не съм правила и не мога да твърдя как ще стане,но мисля,че няма да е проблем .

Elena Dimitrova каза...

Пудрата захар изтегля водата от киселото мляко или заквасената сметана и така се получава сироп,който сиропира бишкотите и така не остават сухи,а десерта става много сочен

Анонимен каза...

АЗ НАПРАВИХ СЛАДКИША С ЦЕДЕНО КИСЕЛО МЛЯКО И СЕ ПОЛУЧИ, МОЖЕ И СЪС ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА , НО ЦЕЛТА НА МЛЯКОТО СПОРЕД МЕН Е БИШКОТИТЕ ДА ПОЕМАТ ВОДАТА ОТ НЕГО .

Анонимен каза...

Къде се слагат бананите - между двата реда бишкоти може би?

Elena Dimitrova каза...

Между редовете и отгоре можете да наредите, но лесно потъмняват ,тъй като се окисляват от въздуха, а иначе можете да замените със всеки друг плод или сладко по избор

Unknown каза...

ЗДРАВЕЙТЕ! ДНЕС НАПРАВИХ СЛАДКИША. ГОСТИТЕ МИ БЯХА ВЪЗХИТЕНИ ОТ НЕВЕРОЯТНО ЛЕКИЯ И ПРИЯТЕН ВКУС! ДОБАВИХ НАСТЪРГАН ЛИМОН И ПЛОД - КАЙСИЯ! БЛАГОДАРЯ ЗА РЕЦЕПТАТА!

Анонимен каза...

Най добре е да ползвате цедено мляко

Elena Dimitrova каза...

Благодаря Ви!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...