неделя, 2 март 2014 г.

Пица "Калцоне"

 Пица "Калцоне"





Необходими продукти за тестото:
2 ч.ч. топла вода, 
1 пакетче суха мая , 
1 ч.л. захар, 
1 ч.л. сол, 
5-6 с.л. растително олио/зехтин,
 4-5 ч.ч. брашно.

За плънката:
3 средни печурки, 
150 г. колбас по желание нарязан на дребно, 
 100 г. кашкавал, 
кисели краставички, 
доматено пюре за намазване. 

Начин на приготвяне:

 Замесва се меко тесто и се разточва на лист с дебелина около сантиметър , но не по-тънко. С помощта на голяма чиния и нож за пица се изрязва кръг, който на половина се намазва с доматеното пюре.
 Слагат се гъбите , колбаса и краставичките и обилно се поръсва с кашкавала.
 Загръща се с не намазаната страна на кръга и с ръце се притиска по краищата за да не изтече плънката.




Намазва се отгоре с тънък слой доматено пюре и пак обилно се поръсва с кашкавал.
 Оставя се да почине 5 мин. и се пече в силно сгорещена фурна за около 15-20 мин. на максимум градуси .
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!




2 коментара:

Анонимен каза...

А какви са тези точици в тестото???Или защо е необходимо да пишете точната рецепта?!

Elena Dimitrova каза...

"точиците" е стрит сушен риган , писала съм в рецептата за тесто за пица,което е в отделна публикация

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...