Пица "Калцоне"
Необходими продукти за тестото:
2 ч.ч. топла вода,
1 пакетче суха мая ,
1 ч.л. захар,
1 ч.л. сол,
5-6 с.л. растително олио/зехтин,
4-5 ч.ч. брашно.
За плънката:
3 средни печурки,
150 г. колбас по желание нарязан на дребно,
100 г. кашкавал,
кисели краставички,
доматено пюре за намазване.
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто и се разточва на лист с дебелина около сантиметър , но не по-тънко. С помощта на голяма чиния и нож за пица се изрязва кръг, който на половина се намазва с доматеното пюре.
Слагат се гъбите , колбаса и краставичките и обилно се поръсва с кашкавала.
Загръща се с не намазаната страна на кръга и с ръце се притиска по краищата за да не изтече плънката.
Намазва се отгоре с тънък слой доматено пюре и пак обилно се поръсва с кашкавал.
Оставя се да почине 5 мин. и се пече в силно сгорещена фурна за около 15-20 мин. на максимум градуси .
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти за тестото:
2 ч.ч. топла вода,
1 пакетче суха мая ,
1 ч.л. захар,
1 ч.л. сол,
5-6 с.л. растително олио/зехтин,
4-5 ч.ч. брашно.
За плънката:
3 средни печурки,
150 г. колбас по желание нарязан на дребно,
100 г. кашкавал,
кисели краставички,
доматено пюре за намазване.
Начин на приготвяне:
Замесва се меко тесто и се разточва на лист с дебелина около сантиметър , но не по-тънко. С помощта на голяма чиния и нож за пица се изрязва кръг, който на половина се намазва с доматеното пюре.
Слагат се гъбите , колбаса и краставичките и обилно се поръсва с кашкавала.
Загръща се с не намазаната страна на кръга и с ръце се притиска по краищата за да не изтече плънката.
Намазва се отгоре с тънък слой доматено пюре и пак обилно се поръсва с кашкавал.
Оставя се да почине 5 мин. и се пече в силно сгорещена фурна за около 15-20 мин. на максимум градуси .
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
А какви са тези точици в тестото???Или защо е необходимо да пишете точната рецепта?!
"точиците" е стрит сушен риган , писала съм в рецептата за тесто за пица,което е в отделна публикация
Публикуване на коментар