вторник, 4 март 2014 г.

Лазаня болонезе

Лазаня "Болонезе"





Необходими продукти:

1 кутия кори за лазаня без варене,
 500 г. кайма телешка/смес,
1 среден морков, 
1 глава лук,
 1 буркан доматено пюре  , 
150г. кашкавал, чубрица, кимион, черен пипер, сол щипка захар , 
1 ч.л. червен пипер, 
1/4 връзка наситнен магданоз.

Начин на приготвяне: 

Първо започваме с приготвянето на соса "Болонезе" като в дълбок тиган се загрява мазнина и се задушават ситно нарязаните лук и морков. Като поомекнат се добавя каймата и подправките. 
Задушава се и тя и се слага доматената паста и щипката захар. 
Ако стане много гъста сместа и при бълбукане започне да пръска се добавя   1к.ч. гореща вода , за да не се спре процесът на варене и го оставяме за още 15 минути. Подправя се със сол на вкус.
В правоъгълна тавичка или алуминиева такава , може и единични алуминиеви форми, се слага пласт от соса "Болонезе"
Редят се кора сос кора сос докато свършат продуктите , като най-отгоре трябва да остане пласт със сос. 
Обилно се поръсва с настърган кашкавал и се пече в предварително сгорещена фурна 30 минути на 180 градуса. 
Поднася се топла!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...