неделя, 1 октомври 2017 г.

Лесна и бърза туршия без варена марината

Лесна и бърза туршия без варена марината



Тази туршия е изключително елементарна за приготвяне без заваряване е и става изключително бързо,като изключим рязането на продуктите разбира се.




Какво ни е необходимо:

Моркови

Карфиол
Камби ( сложих и червени и зелени за цвят,но можете само червени да използвате)
зелени домати (ако не обичате може и без тях)
Целина  (много е важна за овкусяването - използвах и зелената част и главата)
черен пипер
аспирин 
сол - използвах морска
захар
вода
винен оцет 6% 
чесън


Приготвяне:


За стандартен компотен буркан с вместимост 800мл. слагаме до ръбчето на буркана на дъното където има грапава част или линия оцет , 1 таблетка аспирин, 1 с.л. сол, 2 с.л. зазхар,  редим продуктите и доливаме с вода.
Ако използвате по-големи буркани удвоявате дозата т.е.. слагате пак до ръбчето оцет, 2 таблетки аспирин, 2 сол, 4 захар и т.н. 




Поставих на дъното оцет, 2 аспирина (защото са ми с по-голяма вместимост бурканите)  след това 3 скилидки чесън след това моркови, целина, карфиол, камби, зелени домати, и най отгоре солта и захарта (двойно) и като налях водата те се разнесоха из буркана, а първоначално ги сложих на дъното след като поставих оцета, те се затиснаха от зеленчуците и останаха без да се "размият", но вие си преценете как и кога да ги оставите.
Доливате вода до горе т.е. докато продуктите се покрият ,з
атваряте добре с капачки бурканите и в следващите 10 дни обръщате т.е. веднага след като ги напълних ги обърнах с капака надолу на следващия ден обърнах и след 10 дни вече може да се консумира и самата туршия, но ако няма да я ползвате веднага поставете някъде на хладно.
Това е!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУКа страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК










Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...