Пухкави пържени филийки
Като деца това ,което най-редовно си хапвахме редом с палачинките, мекиците,тутманика и баничките бяха пържените филийки.
Не знам защо се породи мнението,че всички тези закуски ,които изброих са в графа "нездравословни" като преди бяхме по-здрави от всякога.
Аз продължавам да ги правя сега и на моето дете,но за да станат те "пухкави", а не плоски както са по принцип ,добавих още една съставка към сместа - бакпулвер.
Ето и съставките ,които използвам аз за 8 филийки:
2 голями яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
1 бакпулвер
брашно до получаването на малко по-гъста смес от палачинковата
Начин на приготвяне:
Предполагам е познат на всички и съм далеч от мисълта,че не знаете как се приготвят.
Забъркаваме всички съставки в хубава гладка без бучки смес с консистенцията на боза.
В дълбок тиган ( аз използвам уок-а ) сгорещяваме на умерена температура мазнината.
Топим всяка страна от филиите като гледаме да се напои добре със сместа и после обръщаме.
Отцеждаме леко за да изтече излишната смес и пържим до златист цвят.
Оставяме да се отцедят върху пласт кухненска хартия и са готови за хапване.
Дали ще изберете сладко или някаква солена добавка към тях ,зависи изцяло от Вас и Вашия вкус.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Като деца това ,което най-редовно си хапвахме редом с палачинките, мекиците,тутманика и баничките бяха пържените филийки.
Не знам защо се породи мнението,че всички тези закуски ,които изброих са в графа "нездравословни" като преди бяхме по-здрави от всякога.
Аз продължавам да ги правя сега и на моето дете,но за да станат те "пухкави", а не плоски както са по принцип ,добавих още една съставка към сместа - бакпулвер.
Ето и съставките ,които използвам аз за 8 филийки:
2 голями яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
щипка сол
1 бакпулвер
брашно до получаването на малко по-гъста смес от палачинковата
Начин на приготвяне:
Предполагам е познат на всички и съм далеч от мисълта,че не знаете как се приготвят.
Забъркаваме всички съставки в хубава гладка без бучки смес с консистенцията на боза.
В дълбок тиган ( аз използвам уок-а ) сгорещяваме на умерена температура мазнината.
Топим всяка страна от филиите като гледаме да се напои добре със сместа и после обръщаме.
Отцеждаме леко за да изтече излишната смес и пържим до златист цвят.
Оставяме да се отцедят върху пласт кухненска хартия и са готови за хапване.
Дали ще изберете сладко или някаква солена добавка към тях ,зависи изцяло от Вас и Вашия вкус.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
7 коментара:
СТРАХОТНИ СТАНАХА ФИЛИЙКИТЕ --- благодаря
Радван се,че са Ви допаднали! И у дома са ни любими!
kolko gr.e bakpulvera...???
Стандартно пакетче от 10г.
С посоченото количество от продукти колко филийки се панират?
Извинения, посочили сте броя на филийките, просто съм пропуснала да прочета.
Аз ги приготвям от хляб изпечен в хлебопекарна и ми излизат 10 филийки
Публикуване на коментар