Необходими продукти:
400г. фини кори за баница
300г. твърдо сирене
3 яйца от най-големия размер (4 срден размер в случая)
500мл. прясно мляко
125г. краве масло
Начин на приготвяне:
В тавичка с намазнена повърхност слагаме 2 кори, като краищата,които стърчат откъсваме и разпределяме в тавата, слагаме сирене,което с ръка натрошаваме и разпределяме равномерно,после отново слагаме 2 кори и така,докато свършат корите и сиренето като най-отгоре завършваме с кори.
Нарязваме на парчета и между тях с лъжица изсипваме разтопеното краве масло.
Заливаме със сместа направена от разбитите яйца и прясно мляко.
Печем в предварително загрята фурна на 180градуса до готовност (около 45-50 мин. отне при мен)
След като извадим напръскваме с вода и завиваме с кърпа за 10-15 мин.
Заповядайте в кулинарната ми група ТУК, а ако желаете да се присъедините към страницата на блога в Facebook натиснете ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Тази баница е по рецепта на Ани Шакарян
26 коментара:
Благодаря за рецептата!Правих баницата и стана чудесна!
Благодаря за доверието към рецептата! Много се радвам,че Ви е допаднала :)
Благодаря за страхотната рецепта , в къщи всички я харесаха .
Благодаря от сърце за споделеното мнение! Много се радвам! Поздрави!
E kak slagame kraveto maslo mejdu tyah? Rovim pod korite ili kak?
E kak slagame kraveto maslo mejdu tyah? Rovim pod korite ili kak?
След като предварително нарязваме баницата слагаме маслото между прорезите,които сме направили т.е. между отделно получилите се парчета,а не ровим в нея
Не мога да спра да си я похапвам. Стана чудна!!!
Не мога да спра да я похапвам. Стана чудна!!!
Благодаря за положителния отзив и много се радвам,че Ви е дгопаднала!
Благодаря за положителния отзив и много се радвам,че Ви е дгопаднала!
Благодаря за страхотната рецепта :-) И при мен се получи страхотен резултат.
Радвам се,че Ви е допаднала тази вкусна баничка!
И аз така я правя, понякога замествам маслото с олио.сгорещявам в тиган олиото и лъжица разпределям в разрезите на корите.
Пробвала съм и със сгорещено олио и една рецепта, в която трябваше 10 мин преди да е готова баницата да се залее с малко вряща вода и да Ви кажа тази най ми допадна ,а е и най-лесна според мен
Изглежда прекрасно! Още тази събота ще я пробвам! Само искам да попитам, тавата с какъв диаметър е?! Благодаря предварително! :)
Тази баница я правя в една и съща тава с диаметър 30 см. , но няма да е проблем, ако е с по-малък диаметър ,защото ще изглежда по-висока и пухкава .
Браво Ели. Страхотна е станала баницата, толкова сочна и пухкава! Поздравявам те. Много се радвсм, че ти е харесала рецептата ми, която знам от мама и у дома винаги така се е приготвяла баница ;)Прегръдки
Аз благодаря, Ани за хубавата рецепта. Откакто я сподели не съм правила друга баница с готови кори, защото ни стана любима у дома!
Поздрави! <3
а слага ли се сода или бакпулвер
Никакъв набухвател не се слага
Баничката е разкошна.Незнам за кой път я правя.:)))
На колко градуса печете ? :)
180 градуса
Благодаря и аз за рецептата! Получи се чудесна баничка :)
Това е най-страхотната баница, която съм правила!
Благодаря!
Публикуване на коментар