Пиле по арабски
Необходими продукти:
200г. орзо, 1 пилешко бутче (сварено и обезкостено може и филе), 1 к.ч. замръзена царевица, 2-3 дребни гъби печурки, 2 парчета бекон (не много тънко нарязани като за сандвич например), 1/2 червена пиперка, 1/4 морков, сол, черен пипер аз сложих и 1/2 ч.л. суха универсална подправка.
Начин на приготвяне:
Пилето се накъсва на не много дребни парчета, пиперката се реже на тънки ивици, моркова на дребни кубчета, беконът на ивички, а орзото се сварява и отцежда без да се мие,за да не се отмие нишестето по него.
В дълбок тиган със загрята на средна температура мазнина се слагат нарязаните печурки. Задушават се докато омекнат, след това прибавяме моркова и царевицата, отново докато омекнат, следва пиперката и тя като омекне слагаме бекона , колкото да си пусне аромата и пилето. Когато всички аромати се слеят се прибавя и орзото. Хубаво се разбърква всичко и се подправя на вкус със сол и черен пипер.
Ако са Ви допаднали рецептите с този блог , заповядайте в страницата на блога във Facebook , където ще ми е приятно да споделяте снимки с рецептите,които сте опитали както и мнения за тях. Ще се радвам да си комуникираме! Страницата ще намерите като щракнете ТУК.
4 коментара:
Супер!
Прекрасна вкусотийка се получи.
Е, трябва да си призная, че почти в края, добавих около 200 грама домати на кубчета /консерва/.
Добавих и 1 ч.л. захар и препоръчаната универсална подправка, но 1 ч.л. на Вегета.
Получи се много свежа и приятна изненада за вечеря.
Благодаря от името на цялото семейство за рецептата.
Радвам се , че рецептата Ви е допаднала!
Страхотно много е вкусно.Благодаря за рецептата!
Публикуване на коментар