Конфитюр от праскови
Необходими продукти:
4кг. почистен плод от праскови
2 кг. захар / 500г/кг
4 ч.л. лимонена киселина
4 -5 листа индрише
Начин на приготвяне:
Измиваме и почистваме прасковите.
Нарязваме ги на едро и ги поръсваме със захар като ги прибираме в хладилник и оставяме за 24 часа, докато си пуснат сироп.
Вътре слагаме и листата индрише.
Едно време баба го слагаше в компоти и понеже е ароматно растение придава страхотен специфичен аромат.
След това на умерена температура слагаме съда и варим докато се сгъсти сместа.
Ако искате да има парченца в сладкото Ви предварително нарежете прасковите на дребно,но аз го правя на гладка смес и съответно пасирам до получаване на гладка консистенция.
Разбира се предварително сме извадили листата индрише, които са се варили заедно с прасковите.
Върнете за още 10-тина минути на котлона и добавете лимонената киселина.
Разбъркайте добре .
Налейте конфитюра в измити сухи бурканчета с винтови капаци , затворете колкото можете по-стегнато капаците и обърнете с тях надолу,докато изстинат за да се вакуумират от горещото сладко.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
4кг. почистен плод от праскови
2 кг. захар / 500г/кг
4 ч.л. лимонена киселина
4 -5 листа индрише
Начин на приготвяне:
Измиваме и почистваме прасковите.
Нарязваме ги на едро и ги поръсваме със захар като ги прибираме в хладилник и оставяме за 24 часа, докато си пуснат сироп.
Вътре слагаме и листата индрише.
Едно време баба го слагаше в компоти и понеже е ароматно растение придава страхотен специфичен аромат.
След това на умерена температура слагаме съда и варим докато се сгъсти сместа.
Ако искате да има парченца в сладкото Ви предварително нарежете прасковите на дребно,но аз го правя на гладка смес и съответно пасирам до получаване на гладка консистенция.
Разбира се предварително сме извадили листата индрише, които са се варили заедно с прасковите.
Върнете за още 10-тина минути на котлона и добавете лимонената киселина.
Разбъркайте добре .
Налейте конфитюра в измити сухи бурканчета с винтови капаци , затворете колкото можете по-стегнато капаците и обърнете с тях надолу,докато изстинат за да се вакуумират от горещото сладко.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар