Това ястие си го измислих като бях на нисковъглехидратна диета .
Съдържа много фибри и е прекрасно за моментите,когато готвим с подръчни продукти и на бързо.
Можете да използвате всякакви зеленчуци, дори и замразени, а аз често си замразявам лятото в торбички за зимните дни,когато те не са в сезон .
Ето какво използвах:
1 бр. пилешко филе
2 моркова
гъби1 червена пиперка тип капия
1 с.л. соев сос
1 с.л. зехтин
За маринатата на пилешкото използвах:
2 с.л. светъл соев сос
2 с.л. горчица
1 с.л. мед
2 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Хубаво е пилешкото да се маринова поне 30 мин., защото колкото повече стои,толкова по-крехко става то и затова и именно този процес отнема най-дълго време.
Смесете меда,соевия сос и горчицата и сложете към тях скилидките чесън,които са само смачкани.
Искаме единствено аромата им.
Нарежете на тънки ивички (жулиени) пилешкото и го прибавете към сместа за мариноване.
Разбъркайте добре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник както уточнихме поне за 30 минути.
След като са минали извадете от хладилника.
В дълбок тиган сложете зехтина, загрейте добре и прибавете пилешкото месо, като изваждаме само месото без остатъците от маринатата.
Запържваме до побеляване на месото, буквално става за 3 минути,но пробвайте и като се уверите ,че е сготвено сложете в чиния.
Придобива много приятен кафеникав цвят от соевия сос, а аромата ,който се разнася от него е повече от прекрасен.
В същата мазнина и остатъчните овкусени сокове от пилешкото прибавете всички зеленчуци,предварително нарязани.
Задушете ги за около 2 минути като разбърквате постоянно и добавете соевия сос.
Зеленчуците трябва да останат леко хрупкави ,но в никакъв случай сурови.
Едва тогава прибавяме и пилешкото месо и разбъркваме няколко пъти енергично за да се смесят всички продукти.!!! Ако не мариновате пилешкото,а го задушите само в зехтина също се получава много вкусно , а и тази рецепта е подходяща за протеинов ден на 90-дневната диета.
Поднесете веднага!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
1 коментар:
Prekrasna ideia.
Публикуване на коментар