Бамя на фурна с домати и чесън
Необходими продукти:
500г. бамя
2 големи домата
1 морков
5-6 скилидки чесън
сол
олио/зехтин
Начин на приготвяне:
Почистете бамята от дръжките и я измийте.
Доматите настържете на ренде или смелете в чопър/блендер,но не трябва да станат на пюре.
Моркова нарежете на кръгчета.
В подходяш съд на умерена температура сгорещете мазнина и сложете скилидките чесун нарязани на тънки резенчета,
Трябва добре да овкусят мазнината, без да изгарят и след това добавяме бамята.
Задушаваме я за около 5 минути и сипваме и смлените домати.
Посоляваме, разбъркваме и оставяме да къкри на бавен огън докато бамята стане полу-готова.
Тогава пресипваме всичко в тавичка и запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Това е едно от постните ястия,които са ми толкова любими и мога да хапвам без да ми омръзне.
Опитайте и Вие!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
500г. бамя
2 големи домата
1 морков
5-6 скилидки чесън
сол
олио/зехтин
Начин на приготвяне:
Почистете бамята от дръжките и я измийте.
Доматите настържете на ренде или смелете в чопър/блендер,но не трябва да станат на пюре.
Моркова нарежете на кръгчета.
В подходяш съд на умерена температура сгорещете мазнина и сложете скилидките чесун нарязани на тънки резенчета,
Трябва добре да овкусят мазнината, без да изгарят и след това добавяме бамята.
Задушаваме я за около 5 минути и сипваме и смлените домати.
Посоляваме, разбъркваме и оставяме да къкри на бавен огън докато бамята стане полу-готова.
Тогава пресипваме всичко в тавичка и запичаме в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Това е едно от постните ястия,които са ми толкова любими и мога да хапвам без да ми омръзне.
Опитайте и Вие!
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар