Песто "Дженовезе"
Необходими съставки:
една шепа листа от босилек
25г. кедрови ядки /кашу
2 скилидки чесън
1 пълна с.л. пармезан
2-3 с.л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете всичко в блендер и пасирайте до еднородна смес.
Аз използвах мраморно каванче,защото слагах продуктите поетапно.
Изчетох много рецепти за босилково песто и в тях пишеше,че може да се заменят кедровите ядки с кашу.
Пестото може да се консервира за зимата като се стерилизира в буркани, но трябва да знаете,че не трябва да слагате сирене в този случай.
Босилковото песто е прекрасно допълнение към салата "Капрезе" , а съставките за нея вижте ТУК
Може също така да използвате пестото и като добавка към паста .
Ако не използвате веднага или само част от него, съхранявайте в добре затворен буркан в хладилник ,но не за повече от седмица.Ако сте фенове на пестото бих Ви препоръчала и песто "Росо",което се прави със сушени домати и доматена паста и то лично на мен, най ми допада.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими съставки:
една шепа листа от босилек
25г. кедрови ядки /кашу
2 скилидки чесън
1 пълна с.л. пармезан
2-3 с.л. зехтин
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете всичко в блендер и пасирайте до еднородна смес.
Аз използвах мраморно каванче,защото слагах продуктите поетапно.
Изчетох много рецепти за босилково песто и в тях пишеше,че може да се заменят кедровите ядки с кашу.
Пестото може да се консервира за зимата като се стерилизира в буркани, но трябва да знаете,че не трябва да слагате сирене в този случай.
Босилковото песто е прекрасно допълнение към салата "Капрезе" , а съставките за нея вижте ТУК
Може също така да използвате пестото и като добавка към паста .
Ако не използвате веднага или само част от него, съхранявайте в добре затворен буркан в хладилник ,но не за повече от седмица.Ако сте фенове на пестото бих Ви препоръчала и песто "Росо",което се прави със сушени домати и доматена паста и то лично на мен, най ми допада.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар