понеделник, 24 август 2015 г.

Мини "Павлова" със сладко от праскови

Мини "Павлова" със сладко от праскови



Необходими продукти:

4 белтъка
280г. захар
щипка сол
4-5 капки лимонов сок
ванилия на прах или 1 ч.л. ванилов екстракт

за гарниране:

сладко от праскови
дребни горски плодове или други по Ваш избор
Листенца мента

Начин на приготвяне:

Приготвянето на "Павлова" е идентична с приготвянето на най-обикновените целувки.
Бетъците ,които ще използвате , трябва да са поне на ден и преди да разбиете  оставете поне 2 часа на стайна температура.
Разбийте белтъците заедно със захарта,лимоновия сок. солта и ванилията.

 


Трябва да получите твърд сняг и като обърните бъркалката или бъркалките на миксера да си остане белтъчно връхче на място.



Поставете пласт хартия за печене върху подходяща тава и направете "гнезда" от целувчената смес като с лъжичка направите вдлъбнатина върху всяко.
Сушете на 100 градуса за час или докато започнат да се отделят без проблем от хартията.
Оставете да се охладят.
Трябва да станат с твърда повърхност с пукнатини на места и с приятна сърцевина.
Гарнирайте с плодове по желание или например сладко от праскови каквото ползвах аз.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...