сряда, 26 август 2015 г.

Печен мармалад от сини сливи

Печен мармалад от  сини сливи

 

 

Необходими продукти:

10кг. сини сливи почистени от костилките
3 кг. захар
3-4 листа индрише
300г. орехови ядки
2 пакетчета лимонтозу


Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете сливите на парчета,но е много важно да са добре узрели.
Посипете ги със захарта като я разпределите така,че да има навсякъде от нея.
Оставете ги за една нощ или поне 6-7 часа за да си пуснат сироп.
Аз тази цялата процедура я направих в две големи тави, така,че не се налагаше да ги местя в други съдове за печенето.
Сложете листата индрише и печете като периодично разбърквате в предварително загрята на 200 градуса фурна и тъй като моята е с голям обем пекох на 2 нива т.е. двете тави едновременно с вентилатор.




Отне ми около час и половина
Като са вече готови ,разпределете орехите (може и без тях) и сложете по пакетче лимонтозу във всяка от тавите.
Върнете във фурната за още 5-6 мин.
Извадете тавите и премахнете листенцата индрише.
Ако искате мармалад пасирайте с ръчен пасатор до гладка смес,но тогава трябва да не слагате по-рано орехите, а едва чак след като сте пасирали сместа.
Напълнете в сухи стерилизирани бурканчета от още горещия мармалад ,затворете плътно и обърнете с капаците надолу за да се вакуумират от горещата смес, а ако желаете стерилизирайте за 10-15 мин. ,колкото да "дръпнат" капачките.
Да Ви е сладко!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!

Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...