Нектар от нектарини
Необходими продукти:
3 кг. нектарини
3 кг. захар
Начин на приготвяне:
Измийте добре нектарините като внимавате да няма загнили части и ако има трябва да се отстранят.
Нарязваме ги и ги наръсваме със захар.
Оставяме ги в хладилник поне за 12 часа и като си пуснат сиропа ги слагаме на умерена температура на котлона докато омекнат.
Тогава ги пасираме много фино, разреждаме с 4 л. вода и оставяме отново да заври цялото количество нектар.
Ако желаете разредете повече или по-малко и опиайте на вкус, ако обичате по-сладко сега е момента докато ври да сложите захарта за да се разтопи .
Оставете да ври 10 минути и прелейте в бутилки с винтови капаци, затворете добре и или оставете с капаците надолу да се вакуумират от горещия нектар или заварете за 5 мин. само до колкото да "дръпнат" капачките.
Получих от това количество 6л. нектар.
Наздраве!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
3 кг. нектарини
3 кг. захар
Начин на приготвяне:
Измийте добре нектарините като внимавате да няма загнили части и ако има трябва да се отстранят.
Нарязваме ги и ги наръсваме със захар.
Оставяме ги в хладилник поне за 12 часа и като си пуснат сиропа ги слагаме на умерена температура на котлона докато омекнат.
Тогава ги пасираме много фино, разреждаме с 4 л. вода и оставяме отново да заври цялото количество нектар.
Ако желаете разредете повече или по-малко и опиайте на вкус, ако обичате по-сладко сега е момента докато ври да сложите захарта за да се разтопи .
Оставете да ври 10 минути и прелейте в бутилки с винтови капаци, затворете добре и или оставете с капаците надолу да се вакуумират от горещия нектар или заварете за 5 мин. само до колкото да "дръпнат" капачките.
Получих от това количество 6л. нектар.
Наздраве!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар