неделя, 23 август 2015 г.

Домашно фъстъчено масло


Домашно фъстъчено масло



Трябва да си призная,че рядко купувам фъстъчено масло, а е толкова здравословно и подходящо за всякакви десерти , но винаги като се зачета в етикетите на опаковката виждам,че не е никак натурално и затова реших да разровя за рецепта,която лесно може да се направи в домашни условия.







Ето и на каква се спрях и необходимите съставки за нея са:

200г. сурови фъстъци
3 с.л. разтопено краве масло с висока масленост

(може да Ви е нужно и малко повече,но сложете толкова,колкото да услесните  работата на машинката,в която го разбивате, а ако спазвате режим като не консумирате животински продукти ,сложете зехтин,пак става изпробвала съм)
1 ч.л. сол/1 с.л. мед 





 


Начин на приготвяне:


Изпечете фъстъците в тавичка на умерена фурна, аз ползвах функция "турбо грил" на 150 градуса и ми отне около 15-18 мин., но ако нямате такава изпечете на 180 градуса до готовност.
Оставете да се охладят и сега идва досадната част - махането на люспите им.
Трябва да се почистят добре, а след това поставете в кухненски робот или блендер и смелете заедно с разтопеното масло и сол ако използвате така за похапване , а ако ползвате за десерти или просто за закуска на филийка, както аз за постни мъфини- добавете мед.
Дали ще направите на гладка смес или ще оставите малки парченца от фъстъците Вие решавате
Това е!
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!






Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...