Соден хляб от лимец
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. оцет
2 големи яйца
3 ч.ч. брашно от лимец
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин/олио
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа сложете киселото мляко , аз използвах от големите опаковки по 500г. и с масленост 3,6% и добавете содата и оцета.
Не само ,че шупва,но и започва да бълбука ,което не трябва да Ви притеснява.
Сложете към тях яйцата и зехтина , разбъркайте и сложете солта и брашното от лимец.
Лично аз взех зърна и си ги смелих в приставката на кухненския робот за подправки, защото четох,че най-добре е да се прави хляб с прясно смляно брашно,но ако не разполагате с такава купете готово смляно.
Трябва да Ви се получи гъста лепкава смес.
Пресипете я в подходяща форма за печене, предварително намазнена и набрашнена за да не залепне хляба и печете около 45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса или 180 градуса с вентилатор.
По желание можете да поръсите хляба преди да изпечете със суров сусам.
Като е готово хлебчето оставете да се охлади върху решетка.
Много вкусен и пръхкав хляб се получава и никак не е сух,затова е и много вкусен.
Опитайте и му се насладете!
Добър Апетит!
рецептата е взаимствана от ТУК
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. оцет
2 големи яйца
3 ч.ч. брашно от лимец
1 ч.л. сол
2 с.л. зехтин/олио
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа сложете киселото мляко , аз използвах от големите опаковки по 500г. и с масленост 3,6% и добавете содата и оцета.
Не само ,че шупва,но и започва да бълбука ,което не трябва да Ви притеснява.
Сложете към тях яйцата и зехтина , разбъркайте и сложете солта и брашното от лимец.
Лично аз взех зърна и си ги смелих в приставката на кухненския робот за подправки, защото четох,че най-добре е да се прави хляб с прясно смляно брашно,но ако не разполагате с такава купете готово смляно.
Трябва да Ви се получи гъста лепкава смес.
Пресипете я в подходяща форма за печене, предварително намазнена и набрашнена за да не залепне хляба и печете около 45 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса или 180 градуса с вентилатор.
По желание можете да поръсите хляба преди да изпечете със суров сусам.
Като е готово хлебчето оставете да се охлади върху решетка.
Много вкусен и пръхкав хляб се получава и никак не е сух,затова е и много вкусен.
Опитайте и му се насладете!
Добър Апетит!
рецептата е взаимствана от ТУК
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
1 коментар:
Получи се чуеесен хляб! Сложих и препечени на сух тиган сусам, мак, тиквено семе, слънчогледово семе....стана прекрасно!
Публикуване на коментар