Сос "Болонезе"
Как да си направим сос "Болонезе" без да използваме прахчета и фиксове само със пресни продукти ?
Уверявам Ви няма нищо трудно в приготвянето му, а става толкова вкусен.
Опитайте!
Продуктите,които използвам:
500г. телешка кайма ( не малко пъти съм ползвала и смес и пак се получава)
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
10-15 листенца свеж босилек
3 големи домата
1 среден морков
сол,черен пипер
зехтин
щипка захар
сол
Как приготвям:
Аз използвам шейкър кана за приготвянето на соса тъй като много лесно се смила всичко, но ако нямате такава използвайте блендер, чопър, пасатор или кухненски робот.
В нея сложете доматите нарязани на едро, скилидките чесън, босилека , щипката захар, посолете и полейте със струйка зехтин.
Първо сложете пастата да се свари за да може да използвате част от нишестената вода ,която се е отделила за сгъстяване на соса.
Сложете и кафена чашка от тази вода и блендирайте до гладка консистенция.
Нарежете на дребно моркова и лука.
Задушете в мазнина в подходящ съд.
Сложете и каймата и запържете докато стане на "трохи" .
Ако желаете подправете с някакви подправки като черен пипер.
След това сипете доматената основа за соса и оставете да къкри.
Трябва да се изпари водата от доматите и да се сгъсти .
Подправете със сол на вкус.
Да си призная слагам и чубрица,която не е по рецепта,но специално на мен толкова много ми допада в този сос,че не мога да не добавя поне лъжичка от нея.
Това е!
Аз да си призная използвам този сос не само за спагети "Болонезе", но и за вскякакъв вид паста , а лазанята "Болонезе" ни е любима вкъщи.
Не забравяйте да сервирате със солидно количество настърган пармезан.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Как да си направим сос "Болонезе" без да използваме прахчета и фиксове само със пресни продукти ?
Уверявам Ви няма нищо трудно в приготвянето му, а става толкова вкусен.
Опитайте!
Продуктите,които използвам:
500г. телешка кайма ( не малко пъти съм ползвала и смес и пак се получава)
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
10-15 листенца свеж босилек
3 големи домата
1 среден морков
сол,черен пипер
зехтин
щипка захар
сол
Как приготвям:
Аз използвам шейкър кана за приготвянето на соса тъй като много лесно се смила всичко, но ако нямате такава използвайте блендер, чопър, пасатор или кухненски робот.
В нея сложете доматите нарязани на едро, скилидките чесън, босилека , щипката захар, посолете и полейте със струйка зехтин.
Първо сложете пастата да се свари за да може да използвате част от нишестената вода ,която се е отделила за сгъстяване на соса.
Сложете и кафена чашка от тази вода и блендирайте до гладка консистенция.
Нарежете на дребно моркова и лука.
Задушете в мазнина в подходящ съд.
Сложете и каймата и запържете докато стане на "трохи" .
Ако желаете подправете с някакви подправки като черен пипер.
След това сипете доматената основа за соса и оставете да къкри.
Трябва да се изпари водата от доматите и да се сгъсти .
Подправете със сол на вкус.
Да си призная слагам и чубрица,която не е по рецепта,но специално на мен толкова много ми допада в този сос,че не мога да не добавя поне лъжичка от нея.
Това е!
Аз да си призная използвам този сос не само за спагети "Болонезе", но и за вскякакъв вид паста , а лазанята "Болонезе" ни е любима вкъщи.
Не забравяйте да сервирате със солидно количество настърган пармезан.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар