понеделник, 31 август 2015 г.

Пилешка кавърма


Пилешка кавърма







Необходими продукти:

500г. пилешко месо
400г, гъби
2 големи глави лук
300г. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
черен пипер,сол
1 ч.л. чубрица
1 с.л. с връх брашно








Начин на приготвяне:

Сварете пилешкото месо в литър вода.
Като се свари го накъсайте и прецедете бульона, който се е получил.
Нарежете лука на полумесеци и го задушете в малко мазнина докато омекне .
Ако използвате пресни гъби ги нарежете и ги добавете да се задушат към лука,ако използвате мариновани можете и в края да ги сложите.
Добавете брашното и разбъркайте.
Сложете доматеното пюре, разбъркайте и налейте пилешкия бульон.
Разбъркайте докато се сгъсти соса.
Сложете пилешкото месо, червения пипер и останалите подправки.
Оставете да къкри на бавен огън за 20 -25 минути.
Добър Апетит!


Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК

Благодаря Ви от сърце!



 

 
 

1 коментар:

Анонимен каза...

ММММ! Вкусотия. Аз също я приготвям така, но слагам и едно две дафинови листенца за аромат, моите зверчета много я харесват. Добро допълнение е топка бял ориз в чинията. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...