Пилешка кавърма
Необходими продукти:
500г. пилешко месо
400г, гъби
2 големи глави лук
300г. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
черен пипер,сол
1 ч.л. чубрица
1 с.л. с връх брашно
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото месо в литър вода.
Като се свари го накъсайте и прецедете бульона, който се е получил.
Нарежете лука на полумесеци и го задушете в малко мазнина докато омекне .
Ако използвате пресни гъби ги нарежете и ги добавете да се задушат към лука,ако използвате мариновани можете и в края да ги сложите.
Добавете брашното и разбъркайте.
Сложете доматеното пюре, разбъркайте и налейте пилешкия бульон.
Разбъркайте докато се сгъсти соса.
Сложете пилешкото месо, червения пипер и останалите подправки.
Оставете да къкри на бавен огън за 20 -25 минути.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
500г. пилешко месо
400г, гъби
2 големи глави лук
300г. доматено пюре
1 ч.л. червен пипер
черен пипер,сол
1 ч.л. чубрица
1 с.л. с връх брашно
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото месо в литър вода.
Като се свари го накъсайте и прецедете бульона, който се е получил.
Нарежете лука на полумесеци и го задушете в малко мазнина докато омекне .
Ако използвате пресни гъби ги нарежете и ги добавете да се задушат към лука,ако използвате мариновани можете и в края да ги сложите.
Добавете брашното и разбъркайте.
Сложете доматеното пюре, разбъркайте и налейте пилешкия бульон.
Разбъркайте докато се сгъсти соса.
Сложете пилешкото месо, червения пипер и останалите подправки.
Оставете да къкри на бавен огън за 20 -25 минути.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
1 коментар:
ММММ! Вкусотия. Аз също я приготвям така, но слагам и едно две дафинови листенца за аромат, моите зверчета много я харесват. Добро допълнение е топка бял ориз в чинията. :)
Публикуване на коментар