Бързи понички с глазура
За глазурата:
1 1/2 ч.ч. пудра захар
4 с.л. прясно пълномаслено мляко
2 ч.л. ванилов вкстракт /ванилия
За сместа за поничките:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно пълномаслено мляко
1/4 ч.ч. разтопено масло
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 голямо яйце
4 1/2 ч.л. бапулвер ( около пакетче и половина )
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме глазурата като смесваме всички посочени продукти и разбъркваме до гладка консистенция.
Покрийте съда , в който сте я направили с прозрачно фолио и оставете настрани докато приготвите поничките.
В дълбок съд разбийте яйцето с прясното мляко и към тях добавете маслото,захрта, солта и пресятото брашно с бакпулвер.
Трябва да получите лепкаво тесто.
Загрейте в дълбок съд олио на умерена температура и с помощта на чаена лъжичка загребвайте от сместа и пускайте в горещата мазнина.
Непременно трябва да е умерена температурата за не останат сурови по средата.
Отцедете върху домакинска хартия и оставете върху решетка.
Залейте с глазурата и сервирайте
Да Ви е сладко!
източник на рецептата: justataste.com
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
За глазурата:
1 1/2 ч.ч. пудра захар
4 с.л. прясно пълномаслено мляко
2 ч.л. ванилов вкстракт /ванилия
За сместа за поничките:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно пълномаслено мляко
1/4 ч.ч. разтопено масло
2 с.л. захар
1 ч.л. сол
1 голямо яйце
4 1/2 ч.л. бапулвер ( около пакетче и половина )
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме глазурата като смесваме всички посочени продукти и разбъркваме до гладка консистенция.
Покрийте съда , в който сте я направили с прозрачно фолио и оставете настрани докато приготвите поничките.
В дълбок съд разбийте яйцето с прясното мляко и към тях добавете маслото,захрта, солта и пресятото брашно с бакпулвер.
Трябва да получите лепкаво тесто.
Загрейте в дълбок съд олио на умерена температура и с помощта на чаена лъжичка загребвайте от сместа и пускайте в горещата мазнина.
Непременно трябва да е умерена температурата за не останат сурови по средата.
Отцедете върху домакинска хартия и оставете върху решетка.
Залейте с глазурата и сервирайте
Да Ви е сладко!
източник на рецептата: justataste.com
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
С тези продукти правя тиганички(солени със сирене),но непременно ще опитам понички ! :)
Взех я рецептата от американски сайт,но ми допадна ,че е бърза и с продукти ,които има всяко домакинство.
Опитайте и този начин , у дома се харесаха много!
Публикуване на коментар