Пиперена каша
Невероятно вкусна гозбичка,която се прави и изчезва буквално за минути!
Опитайте и Вие!
Необходими продукти:
2 с.л. краве масло
2 с.л. брашно
1 ч.ч. студено прясно мляко
10 бр. печени обелени червени пиперки
100г. сирене
1/4 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Ако използвате пресни пиперки ги опечете и ги обелете.
Почистете ги от семето и дръжките и ги нарежете.
В дълбок тиган или тенджерка разтопете маслото и сложете нарязаните пиперки.
Разбъркайте за минута две колкото да си пуснат аромата и добавете брашното.
Разбъркайте.
Добавете и студеното мляко и отново разбъркайте докато се усвои и придобие консистенцията на каша.
Оставете за няколко минути на умерена температура и прибавете натрошеното сирене.
Отново разбъркайте.
Поднесете ястието топло и поръсено със ситно нарязан магданоз.
Добър Апетит!
Източник на рецептата: supichka.com
Заповядайте в кулинарната ми страница към блога във Facebook, която можете на намерите ТУК
Невероятно вкусна гозбичка,която се прави и изчезва буквално за минути!
Опитайте и Вие!
Необходими продукти:
2 с.л. краве масло
2 с.л. брашно
1 ч.ч. студено прясно мляко
10 бр. печени обелени червени пиперки
100г. сирене
1/4 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Ако използвате пресни пиперки ги опечете и ги обелете.
Почистете ги от семето и дръжките и ги нарежете.
В дълбок тиган или тенджерка разтопете маслото и сложете нарязаните пиперки.
Разбъркайте за минута две колкото да си пуснат аромата и добавете брашното.
Разбъркайте.
Добавете и студеното мляко и отново разбъркайте докато се усвои и придобие консистенцията на каша.
Оставете за няколко минути на умерена температура и прибавете натрошеното сирене.
Отново разбъркайте.
Поднесете ястието топло и поръсено със ситно нарязан магданоз.
Добър Апетит!
Източник на рецептата: supichka.com
Заповядайте в кулинарната ми страница към блога във Facebook, която можете на намерите ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар