събота, 22 август 2015 г.

Яхния с пиле и гъби

Яхния с пиле и гъби





Необходими продукти:

500г. пилешко месо 
2 глави лук
500г, дребни гъби
200г. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
1 с.л. брашно
сол,черен пипер
растително олио




Начин на приготвяне:

Пилешкото месо режем на късчета ,като се стремим да са еднакви по големина.
Аз използвам пилешко филе.
Лука режема на тънки полумесеци .
Сгорещяваме олиото в тигана и задушаваме лука .
Като омекне добавяме и пилешкото месо и бъркаме докато побелее т.е. се запечата от всякъде.
Слагаме брашното, разбъркваме добре и слагаме доматеното пюре.
Слагаме и гъбите.
Можете да използвате както стерилизирани, така и пресни като ако са пресни трябва да са леко сварени.
Разбъркваме отново и оставяме за минута ,а чак след това наливаме 500мл. вода, като ако искате да е по-гъста можете да намалите количеството й.






Подправяме с червения ,черния пипер и солта.
Оставяме да къкри на бавен огън докато месото е напълно сготвено.
Поднасяме топло!
Добър Апетит!






Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



 



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...