Сладко от нектарини
Необходими продукти:
3кг. нектарини
3 кг. захар
10г. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Измийте плодовете и ги прегледайте да не са наранени или загнили и ако е така изрежете тези участъци.
Нарежете на парчета,сложете в подходящ съд и поръсете със захарта.
Оставете да престоят поне за 12 часа за да си пуснат сироп.
След като това стане сложете на умерена температура и варете докато плодовете омекнат напълно.
Трябва периодично да разбърквате.
С ръчен пасатор пасирайте сладкото до гладка консистенция или оставете да има парченца - това решевате Вие.
Върнете обратно на котлона и добавете лимонената киселина.
Разбъркайте и след 4-5 мин. можете да разпределите в чисти сухи бурканчета.
Ако използвате бурканчета с винтови капачки затворете плътно и обърнете с капаците надолу.
Така ще се вакуумират от горещото сладко или ако искате заварете за 5-10 мин. само за да "дръпнат" капачките.
Също паралелно със сладкото направих и нектар от нектарините отново за зимата и Ви го препоръчвам горещо .
Рецептата за него можете да видите ТУК.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
3кг. нектарини
3 кг. захар
10г. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Измийте плодовете и ги прегледайте да не са наранени или загнили и ако е така изрежете тези участъци.
Нарежете на парчета,сложете в подходящ съд и поръсете със захарта.
Оставете да престоят поне за 12 часа за да си пуснат сироп.
След като това стане сложете на умерена температура и варете докато плодовете омекнат напълно.
Трябва периодично да разбърквате.
С ръчен пасатор пасирайте сладкото до гладка консистенция или оставете да има парченца - това решевате Вие.
Върнете обратно на котлона и добавете лимонената киселина.
Разбъркайте и след 4-5 мин. можете да разпределите в чисти сухи бурканчета.
Ако използвате бурканчета с винтови капачки затворете плътно и обърнете с капаците надолу.
Така ще се вакуумират от горещото сладко или ако искате заварете за 5-10 мин. само за да "дръпнат" капачките.
Също паралелно със сладкото направих и нектар от нектарините отново за зимата и Ви го препоръчвам горещо .
Рецептата за него можете да видите ТУК.
Да Ви е сладко!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар