Рулца от грилован патладжан
Необходими продукти:
1 голям патладжан
200г. заквасена сметана
150г. краве сирене
3 скилидки чесън
1/2 връзка копър
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Патладжана нарязваме по дължина на "филийки" с около сантиметър дебелина, осолява и оставяме за поне час да се отцедят от горчивата вода,която съдържат.
Мажем ги с четка с малко олио и печем от едната страна, след това мажем и обръщаме и от другата страна да се изпекат.
Печем на скара или грил тиган и оставяме върху кухненска хартия.
Патладжана нарязваме по дължина на "филийки" с около сантиметър дебелина, осолява и оставяме за поне час да се отцедят от горчивата вода,която съдържат.
Мажем ги с четка с малко олио и печем от едната страна, след това мажем и обръщаме и от другата страна да се изпекат.
Печем на скара или грил тиган и оставяме върху кухненска хартия.
Пълнежа за рулцата правим като смесваме сметаната със натрошеното сирене, наситнените копър и чесън и подправяме на вкус.
Всяко парче патладжан пълним с чаена лъжичка от сместа като я поставяме в тясната му страна и завиваме внимателно.
За по-деликатен външен вид отрязах от двата края на рулцата за да премахна "кожата" на патладжана.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
За по-деликатен външен вид отрязах от двата края на рулцата за да премахна "кожата" на патладжана.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар