четвъртък, 11 юни 2015 г.

Баба Гануш

Баба Гануш
или иначе казано Разядка с патладжан





Необходими продукти: 

2 средни патладжана
3 с.л. ТАХАН
4-5 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
лимонов сок
сол
щипка лют червен пипер


Начин на приготвяне:

Патладжаните изпичаме и обелваме от кората.
Прибавяме към тях скилидките чесън,тахана,зехтина,лимоновия сок и зехтина.
Подправяме със сол.
С блендер или пасатор  пасираме всичко до гладка консистенция и опитваме на вкус и ако се налага до подправяме.
Аз сложих допълнително лимонов сок и чесън.
Поднасяме с в купичка,поливаме допълнително със струйка зехтин и щипката лют червен пипер.
Тази разядка е много вкусна в комбинация с пръчици от различни видове зеленчуци.
Да Ви е сладко!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!

 




Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...