Запечени катми със солена плънка
Необходими продукти:
8 бр. КАТМИ
100г. кашкавал
125г. (едно пакетче) крема сирене
15бр. черни маслини
200г. заквасена сметана
150г. шунка
черен пипер
сол- ако е необходима аз не сложих
топено сирене - по едно кубче за всяка катма
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Изпечете катмите (рецептата по която ги правих вижте ТУК) и ги охладете.
В купичка смесете крема сиренето и заквасената сметана, добавете нарязаната на кубчета шунка и почистените от костилките и нарязани маслини.
Разбъркайте и добавете и ситно нарязания магданоз, като оставите малко за отгоре.
Тази смес стига точно за осемте рулца.
Сложете във всяка катма и навийте на рулце.
В тавичка намазана с мазнина (за всеки случай) , наредете рулцата, сложете по кубче от топеното сирене и поръсете с настъркания на едро ренде кашкавал.
Поръсете с останалия магданоз и съвсем леко полейте със струйка мазнина, олио или зехтин каквото предпочитате.
Изпечете до златист цвят на кашкавала в предварително загрята на 200 градуса фурна на функция " грил" или ако нямате такава функция , използвайте само горен реотан.
Ще Ви отнеме точно 7-8 мин.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
8 бр. КАТМИ
100г. кашкавал
125г. (едно пакетче) крема сирене
15бр. черни маслини
200г. заквасена сметана
150г. шунка
черен пипер
сол- ако е необходима аз не сложих
топено сирене - по едно кубче за всяка катма
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
Изпечете катмите (рецептата по която ги правих вижте ТУК) и ги охладете.
В купичка смесете крема сиренето и заквасената сметана, добавете нарязаната на кубчета шунка и почистените от костилките и нарязани маслини.
Разбъркайте и добавете и ситно нарязания магданоз, като оставите малко за отгоре.
Тази смес стига точно за осемте рулца.
Сложете във всяка катма и навийте на рулце.
В тавичка намазана с мазнина (за всеки случай) , наредете рулцата, сложете по кубче от топеното сирене и поръсете с настъркания на едро ренде кашкавал.
Поръсете с останалия магданоз и съвсем леко полейте със струйка мазнина, олио или зехтин каквото предпочитате.
Изпечете до златист цвят на кашкавала в предварително загрята на 200 градуса фурна на функция " грил" или ако нямате такава функция , използвайте само горен реотан.
Ще Ви отнеме точно 7-8 мин.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Няма коментари:
Публикуване на коментар