Пилешко със зеленчуци на сач
Необходими продукти:
2 бр. пилешко филе
2 червени пиперки
1 зелена пиперка
1 голям морков
10 бр. дребни гъбки
2 средни лука
3 клонки мащерка
сол, черен пипер
2 с.л. светъл соев сос
100г. кашкавал
За маринатата на пилешкото:
200г. кисело мляко
1 лук
2-3 скилидки чесън
черен пипер на зърна -4-5 зрънца
2 с.л. олио/зехтин
3 с.л. светъл соев сос
Начин на приготвяне:
Нарязваме на еднакви късчета пилешкото месо и го мариноваме като си правим маринатата от всички посочени продукти.
Оставяме в хладилник за поне 30 мин.
През това време си приготвяме зеленчуците, като ги режем на едри парчета.
Отцеждаме пилешките късчета от маринатата.
Загряваме сача на умерена температура и слагаме малко олио или зехтин, каквато мазнина предпочитате.
Запичаме пилешките късчета.
Ако се отдели повече течност от необходимото я премахнете (при мен така се случи)
Добавете зеленчуците като върху тях полеете струйка с мазнина.
Като се задушат добавете соевия сос , ако се налага още сол,черен пипер и стръкчетата мащерка.
Продължете периодично да разбърквате ,но стойте нащрек за температурата, тъй като сача запазва много и съответно отделя топлина и продуктите могат да загорят.
След като е готово ястието поръсете обилно с настърган кашкавал.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
2 бр. пилешко филе
2 червени пиперки
1 зелена пиперка
1 голям морков
10 бр. дребни гъбки
2 средни лука
3 клонки мащерка
сол, черен пипер
2 с.л. светъл соев сос
100г. кашкавал
За маринатата на пилешкото:
200г. кисело мляко
1 лук
2-3 скилидки чесън
черен пипер на зърна -4-5 зрънца
2 с.л. олио/зехтин
3 с.л. светъл соев сос
Начин на приготвяне:
Нарязваме на еднакви късчета пилешкото месо и го мариноваме като си правим маринатата от всички посочени продукти.
Оставяме в хладилник за поне 30 мин.
През това време си приготвяме зеленчуците, като ги режем на едри парчета.
Отцеждаме пилешките късчета от маринатата.
Загряваме сача на умерена температура и слагаме малко олио или зехтин, каквато мазнина предпочитате.
Запичаме пилешките късчета.
Ако се отдели повече течност от необходимото я премахнете (при мен така се случи)
Добавете зеленчуците като върху тях полеете струйка с мазнина.
Като се задушат добавете соевия сос , ако се налага още сол,черен пипер и стръкчетата мащерка.
Продължете периодично да разбърквате ,но стойте нащрек за температурата, тъй като сача запазва много и съответно отделя топлина и продуктите могат да загорят.
След като е готово ястието поръсете обилно с настърган кашкавал.
Добър Апетит!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
А този лук, който е в марината какво го правим?
не го изполваме
Публикуване на коментар