петък, 12 юни 2015 г.

Рулце от омлет

Рулце от омлет

 



Необходими продукти:

2 големи яйца или 3 средни
50мл. течна готварска сметана
1 равна с.л. брашно
щипка сол
черен пипер
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 червена пиперка
50г. шунка нарязана на кубчета
50г. кашкавал
ситно нарязан магданоз

За плънката:
2 с.л. заквасена сметана
ситно нарязан магданоз
колбас по желание ( аз не сложих защото има в рулото)

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със сметаната, брашното и бакпулвера.
Подправяме.
В тиган с незалепващо покритие с малко мазнина задушаваме шунката и червената пиперка.
Изливаме яйчената смес  като я разпределяме равномерно.
Поръсваме с магданоза.
Настъргваме кашкавала.
След като се изпече от долната страна и неизпечената страна вече не е с течна консистенция обръщаме.
Температурата на котлона трябва да е умерена.



След като сме изпекли от двете страни прехвърляме на повърхност с пласт хартия за печене и внимателно навиваме и увиваме като бонбон.
Така оставяме докато се охлади, защото иначе рулото се пука и се разпада,което не позволява да се навие.
След като се е охладило , развиваме внимателно и намазваме със заквасената сметана и поръсваме обилно с магданоз.
Плънката е по желание, така,че каквото решите това сложете.
Навийте и поднесете нарязано.
Добър Апетит!

Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за   да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!



Няма коментари:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...