Домашно сладко от череши
Необходими продукти:
2 кг. измити и почистени от костилките череши
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Почистените и измити череши поставяме в подходящ съд , в който ще варим сладкото като подреждаме ред череши, пласт захар и така оставяме една нощ.
На другия ден варим като трябва да остане 1/2 от първоначалното количество.
10 минути преди да махнем от огъня слагаме и лимонената киселина.
Затваряме все още горещото сладко в измити и подсушени бурканчета с винтови капаци като много добре ги затягаме и обръщаме с капачките надолу докато изстинат напълно.
Обожавам да правя КАТМИ гарнирани с това сладко, както и БУХТИЧКИ .
Да Ви е сладко!
ЗАБЕЛЕЖКА: Това са пропорциите,които аз използвах за плод/захар, така че ако Ви се стори в процеса на варене ,че не е достатъчно сладко за Вашия вкус , добавете още захар!!!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
Необходими продукти:
2 кг. измити и почистени от костилките череши
1 кг. захар
1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Почистените и измити череши поставяме в подходящ съд , в който ще варим сладкото като подреждаме ред череши, пласт захар и така оставяме една нощ.
На другия ден варим като трябва да остане 1/2 от първоначалното количество.
10 минути преди да махнем от огъня слагаме и лимонената киселина.
Затваряме все още горещото сладко в измити и подсушени бурканчета с винтови капаци като много добре ги затягаме и обръщаме с капачките надолу докато изстинат напълно.
Обожавам да правя КАТМИ гарнирани с това сладко, както и БУХТИЧКИ .
Да Ви е сладко!
ЗАБЕЛЕЖКА: Това са пропорциите,които аз използвах за плод/захар, така че ако Ви се стори в процеса на варене ,че не е достатъчно сладко за Вашия вкус , добавете още захар!!!
Заповядайте в кулинарната ми група,която ще намерите ТУК, за да творим заедно Кулинарни Вълшебства, а страницата на блога във Facebook можете на намерите ТУК
Благодаря Ви от сърце!
2 коментара:
Само да попитам черешите с костилките ли се теглят, за да се мери после захарта или когато вече са изчистени.
Почистени са черешките от костилките и дръжките.
Публикуване на коментар